Pasta Carbonara 2.0

 

Hallo Food Besties,

Vandaag heb ik voor jullie mijn laatste versie van de Pasta Carbonara. Een basis recept met een beetje veel van Betty.

Wat heb je nodig:

  • Pasta
  • Champignons
  • Ui
  • Knoflook
  • Kip
  • Ontbijtspek
  • Ei
  • Slagroom
  • Cremé Fraîche
  • Basilicum
  • Zout en Peper

FullSizeRender (11)

 

This slideshow requires JavaScript.

Met een schone werkplek en een oven die aan het voor verwarmen is op 180 graden, doen we een beetje olie in de pan. Bak de uitjes en knoflook tot een mooie goudbruine kleur.

Leg de (gewassen) kip filet in de pan en laat de smaak van de gebakken ui en knoflook intrekken.Voor de saus kloppen we slagroom, crème fraîche en 1 ei op tot een mooi en glad beslag.

Als de kip goudbruin is en zo goed als gaar is, leggen we de stukken kipfilet in een oven schaal om te rusten. Voeg de saus toe aan de pan waar in je de kip hebt gebakken.

Wikkel ondertussen de kip filet in ontbijtspek en zet ze in de oven voor ongeveer 15 minuten. Als de saus steviger is geworden kan je de pasta toevoegen aan de saus. Voeg tot slot vers gesneden basilicum & de champignons toe aan de pasta en roer voor alle zekerheid nog even alles goed door elkaar, en klaar!

Smakelijk eten en tot snel!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s